Tarih
Nerede
4. Kat, İstanbul Yapı Kredi bomontiada 4. Kat
Bağımsız Yayıncılık Çağın Sözcülüğünü Mü Üstleniyor? isimli konuşma Beats by Girlz Türkiye Festivali kapsamında 5 Kasım Cumartesi günü 14.00-15.00 saatleri arasında Yapı Kredi bomontiada 4.Kat’ta gerçekleşecektir.
Seden Mestan (dadanizm) moderatörlüğünde gerçekleşecek konuşmada, alternatif yayın platformları medyanın bugünü konuşacak Ayça Derin Karabulut (Kafa Dergisi), Kaya Heyse (Medyascope), Seçil Epik (Argonotlar) ve Sinem Uğurdağ’ın (Aposto) konuşmacı olacağı bu etkinliği kaçırmayın!
Seden Mestan Hakkında
Dergiciliğe 2008’de henüz üniversitedeyken Bant Mag.’le kültür-sanat alanında başladı; işi mutfağında öğrendi. Sonrasında yolu ajanslardan geçse de dergiciliğin peşini bırakmadı. 2015 yılında Doğuş Yayın Grubu’nda Dergiler Projeler bölümünde İçerik Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Kış 2016 sayısıyla birlikte GQ Türkiye’nin Yazı İşleri Müdürlüğünü devraldı; bu görevine iki sene devam etti. 2018 Şubat ayında, popüler kültür içerikleri üreten dijital platform Dadanizm’i kurdu. Eş zamanlı olarak T24, Gain gibi platformlarda da popüler kültür üzerine yayınlar hazırlayıp sundu. Dadanizm ekibiyle birlikte yazmaya (evet, dadanmaya) ve proje üretmeye devam ediyor.
Ayça Derin Karabulut Hakkında
1992 İstanbul doğumlu.. Babasının bir dönem televizyonculuk mesleğini icra etmesi ve özel ilgisi sebebiyle, çocukluğunda hep fotoğraf makinesiyle, kamerayla, kâğıtla, daktiloyla, kalemlerle, kitaplarla, kasetlerle oynadı. Bundan dolayı olacak ki ortaokuldayken beyninde “gazetecilik” çanları çalmaya başladı. Ortaokulda son sınıfta kendi isteğiyle meslek lisesini tercih etti. Ve lise öğrenimini Maçka Akif Tunçel Meslek Lisesinde Gazetecililk bölümünde yaptı, daha sonra 2010 yılında yaklaşık değil tam olarak 10 yıl sürecek üniversite hayatına Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünde başladı. Lise yıllarındaki zorunlu stajlarının hepsini severek, isteyerek medyanın farklı alanlarında yaptı. 16 yaşından itibaren Posta Gazetesi, Fenerbahçe TV, Sportivi gibi pek çok yerde staj yaptıktan sonra, 2012 yılında yine stajyer olarak KAFA Grup bünyesine dahil oldu. İki sene boyunca Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Bunu Konuşalım adlı televizyon programında her işi, evet her işi yapmaya çalıştı. Aynı anda haberedikkat.com adlı internet haber sitesinde editörlük ve muhabirlik de yaptı.
2014 yılında Candaş Tolga Işık’ın kafasında yanan muhteşem bir ışıkla dergi yapmaya karar verdi. Yapar mıyız, yapamaz mıyız diye konuşurken bir baktılar nur topu gibi bir dergileri var. Adı da KAFA. 22 yaşını bitirip 23 yaşına girerken Türkiye’nin en genç genel yayın yönetmeni olarak KAFA Dergisi’nin kuruluş ekibinde yer almış oldu ve o yıldan beri de aynı görevi sürdürüyor.
Seçil Epik Hakkında
İstanbul merkezli yayıncı, editör ve eleştirmen. Lisans eğitimini Türk Dili ve Edebiyatı alanında tamamladı. 2013’ten bu yana çeşitli yayınlar için queer feminizm çerçevesinde edebiyat ve güncel sanat eleştirileri yazıyor. 2016-2019 yılları arasında çevrimiçi kitap, kültür ve kritik sitesi K24’ün editör kadrosunda yer aldı. 2018 yılından beri kitap önerilerini paylaştığı “Epik ne okuyor?” adlı bülteni hazırlıyor. 2021 yılında yayın hayatına başlayan Umami Kitap’ın kurucu ortağı ve editörü. Şu an bağımsız güncel sanat platformu Argonotlar’ın editörlüğünü yapıyor.
Sinem Uğurdağ Hakkında
Kalamış’ta başlayan hayat yolculuğu Saint Joseph’de okumasının ardından Istanbul Üniversitesi Ingilizce İktisat bölümünde ve Barselona’da eğitim alarak devam etti. Farklı kıtalarda çalıştı, yaşadı ve eğitim aldı. Öncesinde girişimcilik ekosisteminde farklı pozisyonlarda çalıştı ve kendi girişimini kurdu. Çalışan bir demokrasi ve tüketimlerin dönüşmesi için medyanın değişmesi gerektiğine inandığı için Aposto ekibine ilk aşamalarda dahil oldu. Şimdi Aposto’da COO olarak partnerlikler, podcast ekibi, operasyon, yurtdışı açılımı, iş geliştirme ve içerik gruplarının stratejileri alanlarında çalışıyor.